Komu je namenjena

Tui-na kitajska terapija in masaža, ki je del Tradicionalne kitajske medicine (TKM) se izvaja po meridianih in odgovarjajočih akupunkturnih točkah.

Na le teh se izvaja lokalna masaža, ki ima enak učinek kot akupunktura (uporaba tankih igel) le da se pri Tui-na terapiji uporablja le pritisk na določene točke.
 IMG_0513-1
Dandanes se nam vsem zaradi vse hitrejšega tempa življenja pojavljajo določene občasne ali kronične težave, ki so lahko posledica padca odpornosti ali psihofizičnih težav, ki nas pestijo vsakodnevno.
 
Tui-na je primerna za vse, ki potrebujejo terapijo zaradi specifičnih težav lokomotornega sistema (okostje, sklepi, mišice, vezi, tetive) ter kroničnih in akutnih težav prebavnega, reprodukcijskega in dihalnega sistema. Izboljša prekrvavitev, deluje protibolečinsko, ugodno vpliva na psihofizično ravnovesje in izboljšuje počutje.IMG_8194

Predvsem se uporablja pri:
  • kroničnih bolečinah ter kroničnih stanjih kot so glavobol, migrena
  • stres, nespečnost, utrujenost
  • slaba prebava, hujšanje
  • menstrualne težave, ginekološke težave
  • bolečine v križu
  • odvisnosti (alkohol, kajenje,…)
  • mišični krči in trzljaji
  • hipertenzija, hipotenzija
  • ter drugih stanjih.
Tui-na kot vrsta manualne terapije zelo uspešno odpravlja prej naštete težave, ki pestijo velik delež naše družbe.
 
Tui-na je neagresivna metoda, tako da se jo lahko prenaša, njen blagodejni učinek pa se občuti še dolgo po terapiji, zato jo lahko uporabljamo tako pri otrocih, kot tudi pri ostarelih.

IMG_0425-1Pred pričetkom vsake terapije se opravi splošen pregled stranke z obrazložitvijo poteka terapije.
Terapija se odvija v prijetno urejenem studiu, opravlja pa jo terapevt s pridobljenim certifikatom po programu Akademije za Tradicionalno kitajsko medicino v Pekingu.
 
Tui-na masaža pa se lahko poleg zdravilnih namenov uporablja tudi kot preventiva oziroma le kot sprostitev.
Sprostitvena Tui-na masaža blagodejno učinkuje na posameznika, ga sprošča ter s tem preprečuje nastanek fizičnih in/ali psihičnih težav povezanih s sodobno družbo.
Tui-na masaža se priporoča tudi rekreativnim ter profesionalnim športnikom kot sprostitev ter pomoč pri izboljšavi njihovih rezultatov. Omogoča hitrejšo regeneracijo telesa, uspešno odpravlja mikropoškodbe pridobljene pri športnih aktivnostih.